Trainingen en workshops rond diversiteit en inclusie

Interactief, kritisch en educatief

We bieden trainingen en workshops aan op maat voor al wie meer wil weten over inclusiviteit, diversiteit, gender gelijkwaardigheid, over de impact van vooroordelen op diverse aspecten van ons leven. Onze trainingen zijn interactief en leggen zo veel mogelijk de link met de leefwereld van de deelnemers. Aan de hand van voorbeelden worden deelnemers uitgenodigd om na te denken over zaken die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen en om hun eigen denken en handelen in vraag te stellen. Een workshop met een inhoud die zowel op privé als op professioneel vlak je blik op de wereld kan veranderen.

Een workshop of training duurt 1.30 tot 3 uur (dit wordt bepaald na overleg).
Contacteer ons via info@orienta-coaching.be of (+32)476.58.26.34 .

FODSZ Ciska Debacker

Workshop: Onbewuste vooroordelen

Oriënta biedt door het in kaart brengen van onbewuste vooroordelen op de werkvloer haar expertise aan voor de creatie van een inclusieve bedrijfscultuur waar individuen elkaar écht versterken. Waar men niet in hokjes denkt en iedereen actief wordt betrokken. Want het is enkel wanneer we gelijkwaardig gaan samenwerken, dat ondernemen zijn maximale kracht vindt.

Wat is het effect van onze workshop en/of training?

Mis deze kans niet om je perspectief te verbreden, stereotypen uit te dagen en bij te dragen aan positieve verandering.

Doelgroepen: bedrijven, communicatiemedewerkers, projectmedewerkers, publieke instellingen, die inclusie, diversiteit en empowerment als waarden uitdragen. Want inclusie is méér dan een checklist afvinken. Inclusie is aan de slag gaan met het verschil. Het verschillend-zijn opzoeken, uitnodigen, zichtbaar maken en samen overstijgen.

Omstaandertraining

In deze vorming geven we een aantal tips en strategieën om gepast te leren reageren op verschillende vormen (racistische uitspraken, seksuele intimidatie, …) van grensoverschrijdend gedrag. In deze vorming leer je eerst hoe je stereotypen en blinde vlekken kan identificeren bij jezelf. We staan kort stil bij de psychologie van het befaamde omstaandereffect: hoe komt het dat mensen soms passief toekijken of wegkijken bij grensoverschrijdend en discriminerend gedrag en dus geen hulp bieden of pas heel laat in actie komen.

Vervolgens gaan we samen aan de slag. We reiken je vier concrete strategieën aan om te reageren en om dus een actieve omstaander te worden. We leggen casussen voor die we dan in kleine groepjes inoefenen aan de hand van de verschillende strategieën. Er is ook ruimte om zelf een casus aan te brengen die we dan vervolgens gezamenlijk inoefenen met de strategieën.

Op deze manier geven we je de handvaten om steeds iets te doen wanneer er zich iets ongepast voordoet (discriminatie, grensoverschrijdend gedrag) in jouw omgeving waar jij getuige van bent. We kijken tenslotte samen hoe we een podium kunnen geven aan meerstemmigheid en meer verbinding. 'Be The Change You Want To See'.

Training omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Ben je op zoek naar een effectieve training om grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer aan te pakken? Onze training ‘Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag’ is speciaal ontworpen voor leidinggevenden die hun organisatiecultuur willen versterken en een positieve invloed willen uitoefenen op het gedrag van hun medewerkers.

Tijdens deze training leer je onder andere hoe je ongewenst gedrag bespreekbaar maakt, inzicht krijgt in groepsprocessen bij ongewenst gedrag, en effectief feedback geeft.

Onze aanpak is volledig op maat gemaakt, zodat je specifieke behoeften en situatie worden aangepakt. Na de training ben je beter in staat om grensoverschrijdend gedrag te herkennen, aan te pakken en te voorkomen.

Interesse? Contacteer ons via info@orienta-coaching.be of (+32)476.58.26.34 .