D&I (Leiderschap)coaching

Oriënta biedt zowel individuele coaching als team coaching aan voor bedrijven en organisaties op het gebied van persoonlijk en inclusief leiderschap in Diversiteit & Inclusie (D&I). Onze op maat gemaakte trajecten bieden een veilige ruimte waar je jezelf kunt zijn, en vormen het startpunt van jouw reis naar zelfontdekking. Maak kennis met onze verschillende 'reisformules'.

Elk D&I coachingstraject start met een persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we jouw specifieke wensen en verwachtingen met betrekking tot het thema diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Welke uitdagingen ervaar je in je dagelijkse werk? Wat zou je graag anders zien? Met welke diversiteitsvraagstukken zit je? Zitten we op dezelfde golflengte na de intake? Dan stellen we een gepersonaliseerd voorstel op voor jouw traject.

Op het gebied van D&I coaching bieden we de volgende trajecten aan:

Persoonlijk leiderschap: jouw reis naar zelfontdekking

Jezelf kunnen zijn is het mooiste dat er is. Maar in onze complexe maatschappij is dat vaak een verpletterende uitdaging. Soms kom je (maatschappelijke) obstakels tegen op je pad naar persoonlijke ontwikkeling. Of heb je het gevoel dat je een masker moet dragen op de werkvloer, dat je na verloop van tijd nog moeilijk kunt afzetten. Via concrete stappen en tools help ik je om het beste uit jezelf te halen. Want wie ben je nu écht? Wat laat je aan de buitenwereld zien? En past dat bij hoe jij je voelt?

Via mijn coaching leer ik je hoe je de innerlijke knoop ontwart. Hoe je omgaat met het gevoel dat anderen je in een hokje proberen te plaatsen. Hoe je de weg van duurzame verandering inslaat en hoe je het hoofdpersonage van je eigen verhaal wordt.

When you exist in spaces that weren't built for you, remember sometimes that just being you is the revolution.
Elaine Welterot

Als gecertificeerde coach bied ik je de tools aan om verbinding te vinden met je ware zelf. Samen (her)activeren we jouw unieke persoonlijkheid, zodat je het leven kunt leiden dat je altijd al wilde en waar je voor herinnerd wil worden. Samen gaan we kijken hoe we kunnen omgaan met de verwachtingen en de druk die de maatschappij en wijzelf ons opleggen. Zodat je altijd en overal jezelf kunt zijn, los van aangeleerde overtuigingen over de rol(len) die we zouden moeten vervullen in de maatschappij.

Na dit traject zal je weer vertrouwen krijgen in jouw eigen levensverhaal en inzien waarom jij uniek bent en een aanwinst voor elke organisatie. Dit zal een positief effect hebben, waardoor je met zelfvertrouwen en plezier aan de slag kunt gaan en je eigen pad kunt bewandelen. Je ervaart meer helderheid en focus rond het maken van keuzes, je voelt je verbonden met de kern van jezelf wat rust geeft en je krachtig doet voelen.

Tarief: Op basis van jouw vraag en behoeften werk ik een voorstel op maat uit. Je betaalt een vast bedrag waar mijn volledige dienstverlening, coaching en oefeningen deel van uitmaken.

Wat krijg je:

Wil je samen met mij (her)ontdekken wat je zo uniek en krachtig maakt? Heb je zin om je eigen missie en je authentieke zelf te ontdekken? Yes, I'm in!

Inclusief leiderschap voor bedrijven en organisaties

Doelgroep: (HR) Managers, leidinggevenden, Zaakvoerders, Teamcoaches, Ploegbazen(...)

Onze reisformule gericht op inclusief leiderschap omvat het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om een werkomgeving te creëren waarin diversiteit wordt gewaardeerd, gelijkheid wordt bevorderd en alle teamleden worden aangemoedigd om hun volledige potentieel te benutten.

Als leidinggevende wordt er van je verwacht dat je proactief bijdraagt aan het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Diversiteit en inclusie zijn echter delicate en complexe onderwerpen die aanzienlijke aandacht, zelfreflectie, expertise en verdieping vereisen.

We helpen je comfortabeler te voelen bij gesprekken en situaties rond identiteiten, verschillen en verbinding. Of het nu gaat om etniciteit, gender, klasse, beperking, leeftijd, talenten, neurodiversiteit (…) We helpen je ook met het spotten van jouw onbewuste vooroordelen, het in kaart brengen van je waarden en normen (…) we begeleiden je naar een dieper begrip en acceptatie van zowel jezelf als anderen.

Als D&I expert bieden we je de benodigde tools aan. In drie krachtige sessies helpen we jou als leidinggevende om je stem te vinden op het gebied van diversiteit en inclusie zodat je met zelfvertrouwen over dit onderwerp kan communiceren, zowel binnen als buiten jouw organisatie.

Sluit je aan bij ons op een transformerende reis naar een meer inclusieve en krachtige werkomgeving. Let's do this!